Leef niet om te werken maar werk om te leven

Je hoort het vaker, mensen die helemaal op gaan in hun baan en nauwelijks meer vrijetijd hebben voor andere dingen zoals familie, vrienden en ontspanning. Soms doen ze dat omdat het niet anders kan, bijvoorbeeld wanneer je je eigen bedrijf hebt. Het is de eerste 5-7 jaar lastig als je een beginnende onderneming hebt. Je zal gaandeweg zien dat je er minder tijd in hoeft te steken als je die eerste 5 jaar maar voorbij bent. Anderen werken gewoon voor een werkgever maar zijn alleen maar continue aan het werk, en als ze vrij zijn denken ze nog aan het werk. En je hebt het laatste groepje die gewoon heel gepassioneerd over zijn werk is. Dit laatste is goed, je weet dat je op je plek zit je vindt je werkzaamheden leuk en je kan goed overweg met je collega’s. Maar ergens is een grens. Zoals gezegd je leeft niet om te werken.

Het hebben van de juiste baan is essentieel om jezelf goed te voelen en om voldoening te halen uit je werk. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je overwegen om opzoek te gaan naar een nieuwe baan. Maar hoe doe je dat precies, en hoe kom je nu het beste aan een nieuwe baan in deze tijd. De allereerste tip: gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. Of terwijl, neem geen ontslag bij je huidige werkgever als je nog geen nieuwe werkgever hebt gevonden. Ga ook nog niet bij je huidige werkgever rondbazuinen dat je bezig bent met het zoeken van een nieuwe baan of dat je er mee bezig bent voordat je het contract hebt getekend. Het kan altijd nog niet door gaan, ook al lijkt het zo goed. Mocht je dit wel doen dan kan dat als gevolg hebben dat je werkgever zich gepasseerd voelt, en kan het je de laatste weken of maanden nog best lastig maken.

Om de juiste baan te vinden die bij je past zou je kunnen overwegen om via een outplacementbureau nieuw werk te vinden. Let wel, outplacement is de begeleiding van werk naar werk, en is het voor rekening van de werkgever opvangen, adviseren en begeleiden van de werknemers die om welke reden dan ook een andere werkkring moeten zoeken. In dit geval is het wel raadzaam om met je werkgever erover te praten.